неділю, 10 квітня 2016 р.

Літвінов Вадим Олегович

Літвінов Вадим Олегович - голова громади "Внуки Велеса" Руського Православного Кола, жрець; скульптор: різьблення дерева, малі скульптурні форми, паркова скульптура, барельєф із гіпсу.Народився 2 січня 1962 р. в м. Запоріжжі, Україна, де й живе понині.В день весняного рівнодення 20 березня 2016 (7524) р. на острові Хортиця був посвячений в жерці Верховним Волхвом Руського Православного Кола Світовитом Пашником.
Все життя був схильний до образотворчого мистецтва. Займатися різьбленням та малюванням почав ще з дитинства. Шлях до розуміння Рідної Віри привів його в 40 років до творчого підйому, що дозволило розробити багато образів слов'янських Богів в різноманітних скульптурних формах.
Перший образ Перуна було ним вирізьблено на Хортиці 19 липня 2007 р. в балці Музичина. В період з 2008 р. до 2014 р. було вирізьблено більше 20 великих образів слов'янських Богів на території Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областях.
Створена технологічна лінія, яка дозволила масово розповсюдити образи Богів з гіпсу, що сприяло поширенню слов'янської духовності серед широких верств населення.
Для поширення образотворчого мистецтва була створена агітаційна точка та організована громада майстрів "Внуки Велеса", яка спеціалізується з виготовлення слов'янської символіки, оберегів, вишивки та ін. Наразі агітаційна точка біля автостоянки Музею історії запорозького козацтва є одним із провідних центрів Рідної Віри в Запорізькій області.

Немає коментарів:

Дописати коментар